01

СТРАТЕГИЧЕСКИ

ЕКОЛОГИЧНИ

КОНСУЛТАЦИИ

АДРЕС

София, България ЕС

EMAIL

Телефон

01

“Нашата планета, нашият климат” – съвместна кампания на Wind of Change и Програма „Околна среда“ 2021-2027

Екипът на Wind of Change с ентусиазъм оповестява старта на партньорството ни с Програма „Околна среда“ 2021-2027 (ПОС).

„Нашата планета, нашият климат“ е съвместната ни кампания, която абсолютно безвъзмездно за ученици и студенти, включва поредица от научни работилници (Климатична фреска*) и възможност за участие в допълнителни проекти, в които младежите ще могат да приложат на практика наученото по време на обученията.

С колегите от ПОС сме мотивирани да работим заедно в подкрепа на общата ни цел да повишим осведомеността, мотивацията и активността сред младите хора относно климатичните промени.

В рамките на една учебна година ще организираме и проведем кампания в три етапа, преливайки от теоретична в практическа част.

Таргетираме будни и ангажирани младежи от образователни институции – средни училища, професионални гимназии и университети.

Ще фасилитираме 20 климатични фрески и ще запознаем близо 500 ученици и студенти с климатичната наука, която стои зад причинно-следствените връзки на човешката дейност и природни изменения.

Ще подкрепим участниците в изготвянето на личен и/или екипен проект (минимум 3-ма участници в група).
Индивидуалните проекти ще помогнат на учениците и студентите да изчислят собствения си въглероден отпечатък и да осъзнаят влиянието на навиците и потреблението си върху околната среда.
Всички, които са участвали, ще имат възможност да се включат и в екипни проекти за изчисляване на въглеродния отпечатък на учебното заведение, в което учат, и да предложат планове със стратегии за намаляване на емисиите на парникови газове.

Натрупаното научно знание за климатичните промени ще повиши осведомеността за климатичната криза сред ученици и студенти. Проблемът е сериозен и спешен, а моделът на разпространение на работилницата дава възможност информацията да достигне до много хора за кратко време.

Кампанията официално стартира на 15 май месец, с началото на записвания за уъркшоп Климатична фреска с период на провеждане до 30-ти юни.

Любезно каним всички образователни институции с ученици в гимназиален етап и студенти да се включат в кампанията и да повишат познанията и ангажимента на своите възпитаници  на тема климатичното образование.
За регистрация на Вашето учебно заведение моля да последвате следния линк и да заявите желанието си за участие. Срокът за попълване на анкетата е до 31-ви май, петък.

Обучението “Климатична фреска” се прилага като най-добрият подход за запознаване с науката зад промените в климата на глобално ниво от 2015-та година насам. До момента в целия свят над 1,600,000 души са участвали в Климатична фреска, от тях над 3,000 са в България.